Tarikh Hari ini: 9 April, 2020

Lebih Ganjaran Dengan BigPay Mulai 1 September 2019

BigPay

 

Bagi pengguna BigPay mulai 1 September 2019 ni, setiap perbelanjaan RM20 menggunakan kad BigPay akan menerima 2 AirAsia BIG Points (sebelum ini setiap RM20 akan menerima 1 AirAsia BIG Points). Mulai 1 September 2019 juga, tiada pemberian AirAsia BIG Points untuk tambah nilai (Top up) akaun BigPay (sebelum ni setiap tambah nilai RM50 akaun BigPay akan menerima 1 AirAsia BIG Point).

Dengan perubahan ini setiap perbelanjaan RM100 menggunakan kad BigPay akan menerima 10 AirAsia BIG Points (sebelum ni hanya menerima 7 AirAsia BIG Points).

Kenapa BigPay?

 1. Boleh mengumpul mata ganjaran AirAsia BIG Points
 2. RM0 untuk processing fee (Mulai Oktober, AirAsia akan memansuhkan bayaran pemprosesan)
 3. Kadar tukaran wang asing yang lebih rendah
 4. Diskaun dan promosi dari AirAsia
 5. Boleh meminta dan menerima wang dari pengguna BigPay yang lain
 6. Boleh buat duit dengan program referral (setiap pengguna baru yang anda kenalkan dan aktifkan kad, anda akan menerima RM10)
 7. Selamat!

TERBARU!

 

Kini anda boleh buat pindahan wang tempatan (Local bank transfer) dan wang antarabangsa (International bank transfer). Buat masa ini pindahan wang antarabangsa terhad untuk akaun di 4 negara ni sahaja: Singapura, Indonesia, Filipina dan Thailand.

Caj pindahan wang:

 1. Malaysia – RM0.50
 2. Singapura – RM7.00
 3. Indonesia – RM8.00
 4. Filipina – RM8.00
 5. Thailand – RM13.00

Maklumat lanjut: Bank Transfer

 

Beliau peminat Caffe Latte Starbucks dan suka berkongsi tips-tips jimat yang memberikan beliau referral rewards. Sambil berkongsi tips dan sambil kumpul rewards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *